Kunt u dit bericht niet goed lezen, klik dan hier.
 
 
 Save the date 
 
 
 

DAG VAN GELDERLAND
6 november 2019, 10.00 - 18.00 (incl. borrel)
Theater Orpheus, Apeldoorn

Op de Dag van Gelderland werken we samen aan een nóg mooiere provincie! Doet u ook mee? Zet woensdag 6 november 2019 alvast in uw agenda.

Ook op deze Dag van Gelderland gaan we weer met elkaar in gesprek. Dit jaar over drie onderwerpen die onze aandacht verdienen: energietransitie, biodiversiteit en vestigingsklimaat. We nodigen bij deze onze inwoners, ondernemers, kennisinstellingen en overheden uit om mee te praten.

Energietransitie: van fossiel naar duurzaam
Het energievraagstuk is een wereldwijd en actueel probleem. ‘Oude’ manieren van energie opwekken passen niet meer bij deze tijd. Wij gaan voor een klimaatneutraal Gelderland in 2050!

Biodiversiteit: werken met de natuur
Gelderland heeft een rijke natuur. Zoals de Veluwe met haar bossen, heide, stuifzand en haar bijzondere dieren en planten. We hebben ook een Gelders Natuurnetwerk met allerlei verbindingen tussen natuurgebieden, zoals ecologische poorten, ecoducten en uiterwaarden. Deze gebieden zijn belangrijk voor de biodiversiteit in en buiten Gelderland.

Vestigingsklimaat: een krachtige, duurzame topregio!
Gelderland heeft een aantal sterke economische sectoren: Food, Health, Energy en Tech. Bovendien kent onze provincie een hoge kwaliteit van leven. De natuur, steden veelal omringd door groen, (kennis)infrastructuur, cultuur, recreatie en toerisme en sport maken Gelderland een ideale plek om prettig te wonen en werken. We willen de strategische ligging en de aantrekkingskracht van onze Gelderse regio’s vergroten.

Lees hier meer over de thema’s.


Nieuw!
Een hele dag in het teken van Gelderland!

De uitdagingen en kwaliteiten van onze provincie verdienen maximale betrokkenheid en aandacht. Daarom hebben we het programma uitgebreid naar een hele dag. Voor de ochtend stellen we met partners een afwisselend programma samen van workshops, excursies en presentaties. Ga mee op ontdekking en raak geïnspireerd! In de middag treffen we elkaar bij de lunch in Theater Orpheus. Na de lunch volgt het verdiepingsprogramma.

Verdieping met Rijksbouwmeester Floris Alkemade
We hebben Floris Alkemade als curator van het middagprogramma gevraagd. Hij neemt ons mee in zijn kijk op de onderwerpen energietransitie, biodiversiteit en vestigingsklimaat. Floris Alkemade is architect, stedelijk ontwerper, lector aan de Academie van Bouwkunst en Rijksbouwmeester. Hij werkte aan grote projecten en studies over de hele wereld, zowel op het schaalniveau van de architectuur als van de stedenbouw.

Meer informatie over het hele programma volgt in aanloop naar 6 november.

Stuur deze save the date door!
Kent u iemand die zeker aanwezig moet zijn op de Dag van Gelderland? Stuur deze aankondiging dan gerust door!

Heeft iemand u deze aankondiging doorgestuurd? U kunt zich met uw e-mailadres inschrijven, zodat u de uitnodiging zelf ontvangt.

Namens de commissaris van de Koning en het College van Gedeputeerde Staten nodigen wij u van harte uit op de Dag van Gelderland op 6 november 2019!

Met vriendelijke groet,

John Berends, commissaris van de Koning
Peter Drenth, gedeputeerde van de provincie Gelderland
Peter van ’t Hoog, gedeputeerde van de provincie Gelderland
Peter Kerris, gedeputeerde van de provincie
Jan Markink, gedeputeerde van de provincie Gelderland
Jan van der Meer, gedeputeerde van de provincie Gelderland
Christianne van der Wal, gedeputeerde van de provincie Gelderland

 
 

Klik hier om u af te melden voor alle e-mails m.b.t. Dag van Gelderland